Kestane balı nasıl tüketilmeli? Buna hızlı bir cevap olarak, kestane balı sabah ve akşam bir çorba kaşığı civarında tüketilir. Ancak bu yazıda belirteceğimiz diğer hususlara da dikkat etmelisiniz. Örneğin çocuklarda bu miktar çay kaşığı kadardır. Çünkü kestane ile birlikte açan yavşan çiçeği, orman gülü, ıhlamur, karamürver gibi bitkilerin de nektar ve poleninin olduğunu unutmayalım. Bu sebeple, kestane balında asitler ve yağlar mevcuttur. Kısacası, kestane balını küçük porsiyonlarla ama sürekli tüketmek en iyisidir. Kestane balı ağır ballardan olduğu için dikkatli tüketilmesi, tüketirken aşırıya kaçılmaması, peteğiyle tüketilmemesi önemlidir.
Sadece kestane balı değil, elinizdeki tüm balların saklama koşulları da oldukça önemlidir. Kargolama esnasında cam kavanozların sıklıkla kırılması nedeniyle bazı ürünler teneke kutularda gönderilmektedir. Ancak bu bal elinize geçer geçmez cam kavanoza koymanızda fayda vardır. Ayrıca balı tüketirken de metal kaşık yerine tahta kaşık tercih etmelisiniz. Böylelikle baldaki etken maddelerin metalle etkileşmesine engel olmanız mümkün.
Kestane Balı Petekte Tüketilmez
Tüm ağır ballar da olduğu gibi kestane balının da peteğiyle tüketilmesi önerilmez çünkü peteği daha acı olur. Ayrıca bal, petekle uzun süre etkileştiğinde bağırsak sorunlarına neden olabilir. Ayrıca kestane balını, peteğiyle taze iken yemek balın tutma olasılığını artırır. En iyi kestane balı, süzme işleminden sonra dinlenen üründür. Nitekim kestane balı, etken maddelerinin çokluğu yönüyle hem bir şifa kaynağıdır hem de yanlış tüketilmesi sonucu istenmeyen sonuçlar doğurabilecek bir baldır.
Kestane Balı Tutmasına Uğradığınızı Nasıl Anlarsınız?
Kestane balı nasıl tüketilmeli sorusundan sonra yanlış tüketimin neden olacağı bal tutmasına bakalım. Bal tutmasında baş dönmesi, baş ağrısı, mide bulantısı olur. Gözlerde görmeme, geçici hafif körlük gibi olaylar meydana gelebilir. Bu durumlarda yoğurt, turşu suyu ve ılık banyo önerilir. Köy yaşantısında insanların bal tutmasını atlatabilmek için toprağa girdiği de görülmüştür. Kestane balı genellikle ilaç amacıyla tüketilir. Sabahleyin bir çorba kaşığı akşamleyin bir çorba kaşığı önerilir. Şeker ve tansiyon hastaları bu miktarı kesinlikle aşmamalıdır. Tercihen süte koyarak veya suda eriterek tüketilebilir. Yoğurtla karıştırarak tüketiminde balgam söktürücü etki göstermektedir. Kestane balı ağır olduğu için çocuklara bir çay kaşığından fazla verilmemelidir.
Ağzınızın tadının daim olması dileklerimizle…
“Kestane Balı Nasıl Tüketilmeli?” üzerine bir yorum